Café Review: Café Onion, Seongsu

the word “onion” in white lowercase font above a wide, open glass door framed by exposed brick, at the corner of a street

Café Onions seem to embody the space in which they’re located, and there is no better example than the Seongsu location.

Here, the drab gray of unfinished walls reflects the light streaming in from large windows, and the floor features the yellow paint of another time. At once there is mini faded blue tile, and again the unfinished plaster. Where a window or a door once was, bricks have been shoved in to seal the space, unenterable entrances, impassable passages.

There is a long table with plastic separators, hand sanitizer, and outlets for people who come here to study. Come here to snuggle? Worry not–there’s a few tucked away couches for that. If the weather is nice, you can head up to the rooftop but be careful of the stairs, as they’re all a bit uneven and I almost ate it going to the rooftop to take photos.

Located on a plaque near the door:

Artist: Fabrikr
Medium: Mixed media
Dimension: 759m²
Date: 2016

“The space was first built in the 1970s. And it transformed into supermarkets, restaurants, homes, maintenance shops, and factories for nearly 60 years. Each time, the useless parts was broken as needed, and the part that needed to be added were added in a rule of thumb. Since it is a space that has changed based on usability rather than aesthetics, the original appearance of the space gradually disappeared with time.

While exploring space, we discovered the value that new things could not give in the structure of the past. The paint marks on the floor, each of the added bricks, were a great material to remember the time. We focused on recreating the space of the past, keeping all these traces alive. It was necessary to reinterpret it as a space of the past and a space of the same time.

ONION is made of materials that seems to be separated but respect organically connected structures and are carefully added in consideration of users’ functions. Furniture was also made by adding architectural elements to become part of the space. Plants that coexist together are also familiar as they have always been here.

This space will be a place where there are rest and services that purify the mind and a haven to calm the noise in the head of those who seek space. We hope that this place will be remembered as a place that gives someone new inspiration for life and complete rest for someone.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s